Festival Helfest predstaví štyri desiatky účinkujúcich

06.08.2024 Prešov

Bratislava/Prešov 6. augusta (TASR) - Festival Helfest sa na letnom kúpalisku Delňa v Prešove uskutoční 31. augusta. Kapela Heľenine oči si na celodennú hudobnú oslavu svojich narodenín prizvala slovenských i zahraničných účinkujúcich, ktorí sa predstavia až na ôsmich pódiách. Prírodné kúpalisko sa tak v posledný augustový deň premení na dejisko divokej párty. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Festival má na svedomí kapela Heľenine oči, ktorá sa podujala týmto spôsobom oslavovať 25. výročie svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne. Na najznámejšom prešovskom prírodnom kúpalisku sa od popoludňajších hodín postupne predstavia takmer štyri desiatky účinkujúcich.

"Na pilotnom ročníku sme mali pre návštevníkov pripravený program na šiestich pódiách. Tento rok sme úplne prekopali dramaturgiu, rozmiestnenie pódií a mierne sme zväčšili areál festivalu," vysvetľuje Martin Mihalčín, spevák a líder skupiny, autor myšlienky festivalu.

V posledný augustový deň oslávi kapela Heľenine oči 25. narodeniny spolu s 5000 návštevníkmi. Okrem oslávencov sa predstaví niekoľko desiatok špičkových interpretov. Zo zahraničia do Prešova pricestuje kapela z Bosny a Hercegoviny Dubioza Kolektiv, zo susedných Čiech Pokáč, poľské zastúpenie budú predstavovať kapely Enej a Haňba!, za Maďarsko to bude Brasstime. Vystúpi ukrajinská kapela Go_A, ale aj Dirty Shirt & Transylvanian Folkcore Orchestra, ktorí zožali veľký úspech počas pilotného ročníka.

Z domácich interpretov to budú Horkýže Slíže, Hrdza, Bijouterrier, Nuda, A.M.O., Moja Reč + Komplot, Rida Radar + live band, Porsche Boy, Hudba z Marsu, Smola a Hrušky či 263 Soundsystem.
 

Vyberte región

mark